חינקלי – כיסוני בשר גאורגים במילוי בשר | באדיבות שף בל מילר

חינקלי בשרי

כולם מכירים את החצ'פורי המפורסם של הגיאורגים, אולם תנו לנו להפתיע אתכם עם מנת דגל גיאורגית לא פחות פופולארית: כיסוני בשר עסיסיים המבושלים במים ומוגשים בליווי רוטב עגבניות או רוטב שזיפים חמוץ-חריף.

המתכון לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה

240 מ"ל מים

1 ביצה

1 כפית שטוחה מלח

 

למלית הבשר:

500 גרם בשר בקר טרי טחון

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות

1 בצל ירוק קצוץ

1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית גדושה כוסברה מיובשת

קורט צ'ילי גרוס

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

מכינים את המלית: טוחנים דק במעבד מזון את הבצל, השום, הבצל הירוק והפטרוזיליה יחד. מוסיפים הכל לבשר הטחון יחד עם שאר המצרכים למלית ומערבבים היטב. משהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים. לשים את מצרכי הבצק לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, מכסים ומשהים למנוחה כשעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, קורצים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ (את שאריות הבצק מאחדים לכדור בצק לשימוש נוסף), ממלאים בבשר (בערך כפית גדושה) מרימים את שולי עיגול הבצק ויוצרים כל פעם קפל קטן בתנועת סיבוב ובאותו כיוון עד לסגירה. מרתיחים מים עם מלח בסיר, מוסיפים את הכיסונים, מבשלים כ- 10 דקות ומגישים חם (ב- 2 הדקות הראשונות מערבבים עם כף עץ מדי פעם כדי שלא יידבקו לדפנות הסיר).

נהניתם? שתפו!

תפריט נגישות

חייג/י