החומרים ל-8 מנות:
3 כפות שמן
2 בצלים קטנים, חתוכים לרבעים
1 ק"ג בשר בקר (כתף, שייטל), חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ
3 עצמות מח, שטופות ונקיות
2 עלי דפנה
4 סלקים, חתוכים למקלות עבים
4 גזרים, חתוכים למקלות עבים
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל של 2 ס"מ
1/4 כרוב לבן, פרוס דק למקלות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצלים בסיר גדול עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר, עצמות המח, עלי דפנה ו-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. מסירים מדי פעם את הקצף מעל פני המרק.
- מוסיפים לסיר את סלקים וגזרים החתוכים, ומבשלים מכוסה עוד כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהסלקים רכים.
- מוסיפים את התפוחי אדמה, כרוב ורסק העגבניות ומבשלים כ-20 דקות על סף רתיחה בכיסוי חלקי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים בקעריות אישיות.