חינקלי פטריות

גרוזיה טובלת בכרמים רבים וידועה באדמתה הפורייה – וכך גם ב"פטרה", של המסעדן סימו בן-חובל, מציעה מגוון מאפים ותבשילים מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים המיושנים במקום על ידי השף הראשי בל מילר. התבשילים והמילויים אשר מקורם במתכונים גרוזינים עתיקים מורגשים היטב במנות המיוצרות על ידי טבחים מקומיים וטבחיות שהגיעו מגרוזיה, הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן.

  • לכבוד השנה החדשה מסעדת "פטרה" השיקה תפריט חדש וססגוני הכולל פלטת דגים מעושנים– נתחי סלמון מעושן, בצל סגול וחמאת שום בליווי לחם הבית, כבד אווז על טוסטונים, עם ריבת שרי וריבת בצל  – כבד אווז פטה כבד עוף בעלי בלינצ'ס וריבת שרי , חינקלי פטריות-כיסוני בצק ממולאים בתערובת פטריות ובצל פיקנטית (38 ש"ח), תפוח אדומה אנה עם רוטב פטריות ושמנת, ביצה עלומה ובזיליקום 
  • במנות הגיאורגיות נוספו חצ'פורי נינו-בצק שמרים גיאורגי בצורת סירה במילוי תערובת גבינות גיאורגיות ותרד עם ביצת עין מעל, הנאפה בתנור אבן עתיק ומוגש בליווי חמאה , אימרולי מגראולי-בצק גרוזיני שמרים בצורת עיגול, במילוי תערובת גבינות גיאורגיות, הנאפה בתנור אבן ומצופה בגבינה גיאורגית מעל  חורציאני: מאפה בצק עלים במילוי בשק בקר פיקנטי בניחוח גיאורגי אותנטי בליווי מז'אווה  פרשקי-מאפה בצק ממולא בשר בתערובת גיאורגית צלוי במחבת, 2 יח' במנה, בליווי רוטב עגבניות ושזיפים בסגנון גיאורגי פיקנטי  תולמה טבעונית-עלי כרוב ממולאים באורז ותערובת ירקות פיקנטית בנוסח גיאורגי ו-רומי סולוגוני-פולנטה גאורגית חמה ומעליה רצועות גבינת סולגוני ממשק פרטי, מוגש עם רוטב השף 
  • מגוון ארוחות הבוקר הורחב – וכולל את בוקר פטרה-חצ'פורי פתוח בליווי ביצה קשה, חציל מטוגן, סלט דודו, אריסה, טחינה, עלי פטרוזליה וכוסברה, בצל ירוק ומלפפון חמוץ, שתייה טבעית וחמה ובוקר בוקרים-חביתת קבנוס מוגשת מעל חזה אווז מעושן, סלט מיונז ונקניק כתף כבוש מוגש עם סלט אישי, זיתי קלמטה, פסטו, חציל, חריף, ריבה, לחם הבית, שתייה טבעית וחמה
  • במנות האחרונות נוספה ל-סרניקי (לביבות גבינה מתקתקות בליווי שמנת חמוצה ופירות יער), ו-מגדל הפונצ'יק (סופגניות גיאורגיות במילוי קרם פטיסייר קלאסי ורוטב שוקולד) ועשרה קינוחים נוספים גם מנת בלינצ'ס דובדבנים – הכוללת גבינת טווארוג דובדבנים עטופים בעלי בלינצ'ס מנטוגנים במחבת ומוגשים עם ריבת פירות יער 

נהניתם? שתפו!

תפריט נגישות

חייג/י