המנה המובילה בגיאורגיה, היא מנת החצ'פורי – בכל צורותיו. המתכון הזה של שף בל מילר ממסעדת פטרה, לאימרולי חצ'פורי הוא למעשה בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גיאורגיות, הנאפה בתנור אבן.
המתכון לבצק:
500 גרם קמח לבן
11 גרם שמרים יבשים
25 גרם חמאה
ביצה
כפית שטוחה סוכר
כפית גדושה מלח
3 כפות שמן קנולה
240 מ"ל מים פושרים
המתכון למלית:
200 גרם גבינת כנען
250 גרם גבינת חמד כפרית 16%
200 גרם גבינת פטה
2 כפות פתיתי גבינה צהובה.
2 כפות מוצרלה מגורדת
ביצה
לציפוי:
ביצה
כף חלב
120 גרם מוצרלה 22%
2 כפות פתיתי גבינה צהובה.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים חמאה, ביצה ומים פושרים בהדרגה. את המלח והשמן מוסיפים לקראת הסוף וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך אך לא דביק. מכסים ומשהים כרבע שעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח מעט ומתפיחים כשעה.
2. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים. לאחר מנוחה של כרבע שעה מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. את הגבינות מערבבים יחד עם הביצה. מניחים מחצית ממלית הגבינות, מרימים את קצוות הבצק וסוגרים (מעין צורת פרח).
3. הופכים את כדור הבצק הממולא כשהסגירה כלפי מטה ומשהים למנוחה של כרבע שעה. מעבירים לנייר אפייה מעט משומן, מקמחים מעל ומרדדים (בעדינות) לעלה בעובי של כס"מ וחצי. משהים כרבע שעה.
4. יוצרים מעין גומה בעזרת האצבע במרכז הבצק, עד שרואים את נייר האפייה. מורחים בביצה טרופה עם כף חלב ואופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
5. מוציאים, מניחים מעל כל מאפה את גבינת מוצרלה גבינה צהובה מגורדת במרכז. ממשיכים לאפות עוד כ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
מסעדת פטרה, מסעדה גיאורגית | רחוב מפקורה 1 , חוף הקשתות אשדוד, טל' 08-8651610