מסעדת "פטרה" הוותיקה שעל חוף אשדוד היא הפתעה משמחת. מסעדה שעוררה בנו גלים של נוסטלגיה לגאורגיה, עם אוכל מעולה, מגוון, ושפע עצום של מנות שקלעו לטעם כולם. על רקע החוף והשקיעות המושלמות שהופכות את הביקור במסעדה לחוויה

כששמעתי על מסעדת פטרה לראשונה, הייתי קצת סקפטית, מסעדת חוף, נתפסת אצלי תמיד כמקום שהאוכל בו הוא לא העיקר. בדרך כלל מסעדות חוף הן מקום שבונה על קהל שבוי ומתבסס על בירה ופלטת מטוגנים שמנונית. אבל מסעדת פטרה, אומנם שוכנת בחוף הקשתות באשדוד, קו ראשון לים, עם טרסה נעימה, מקורה ומאווררת הצופה לנוף המופלא של הים שמספק לה תפאורה מושלמת, אבל חוץ מזה אין שום קשר בינה לבין מה שחשבתי על מסעדת חוף.'פטרה' היא מסעדה גאורגית אותנטית, עם תפריט מגוון ועשיר שמתאים גם לחובבי פירות ים, דגים ובשר ועם תפריט עשיר במיוחד. החלטתי לנצל את שלהי הקיץ ואת יום ההולדת של אמא שלי ונסענו מהמרכז לאשדוד, כדי לחגוג ב'פטרה', שהסתברה כחגיגה אמתית.בדיוק לפני ארבע שנים, לפני הקורונה, הבידודים והקושי לטוס לחו"ל, חגגנו לה את יום ההולדת בגאורגיה, עם האוכל עליו גדלה. עכשיו עם הקורונה, לטוס לשם מרגיש ממש כמו עולם אחר, לכן, מה רבה הייתה ההפתעה והשמחה כשנכנסנו למסעדת החוף באשדוד וממש הרגשנו 'דה ז'ה וו' לארוחה מהמסעדה בבטומי. הנוף, האווירה, האוכל והיחס האישי והחם של המלצרים שליוו אותנו, היו גיחה קטנה לחו"ל.

ב'פטרה' השכילו ליצור תפריט הטרוגני שמתאים לכולם. חוץ מהמנות הגאורגיות המיוחדות ניתן למצוא במסעדה מנות שאופייניות למסעדת חוף לצד מנות עשירות ומגוונות מהמטבח העולמי, הכוללים דגים ופירות ים, פסטות ופיצות והמון מנות בשר מגוונות החל מהמבורגר ועד פלטת בשרים זוגית עשירה. התפריט במסעדה מונה מעל ל 100 מנות, ולמרות שזה אולי יכול להרתיע, תחושה של "כל-בו" מסעדה, ההפך הוא הנכון. כל מנה שטעמנו הייתה מקורית, טרייה ונדיבה. והשליטה של המטבח בכל סוגי המנות מרשימה.

 

חוויה לכל אחד

הגענו שישה סועדים, לא כולם רצו לאכול מהאוכל הגרוזיני, אבל כולם, ללא יוצא מהכלל מצאו משהו מיוחד לאוכל, כולל הצמחונית והקרניבור. בעיקריות אל תפסחו על מנת השרימפס בשמנת וגבינת רוקפור שהייתה עשירה ומאוד נדיבה בכמות השרימפס, בטח ביחס למסעדות בארץ. האסדו היה עשוי מצוין ובעל מרקם רך במיוחד. חינקלי במילוי בשר למי שלא הספיק לו בראשונות מהמטבח הגרוזיני שוב הפתיע בדמיון למטבח המשובח שזכינו לאכול בבית הגאורגי. סלט הירקות הפתיע בטריות ובנדיבות והצ'יפס המתובל, לגמרי לא מה שחשבנו למצוא במסעדת חוף בקיץ. העובדה שהאוכל מיוצר במקום, טרי מידי יום, מורגשת במנות עצמן.תפריט האלכוהול עשיר במיוחד, והכי התלהבנו מהאופציה להזמין קנקן בירה גדול לשולחן. שכולל ברז למזיגה בשולחן. כך שהרווחנו "חבית" אישית. שווה היה להקשיב להמלצת המלצר שהמליץ לנו על בירה המיוצרת במיוחד עבור מסעדת 'פטרה' שהייתה מפתיעה ומעולה, ומשקאות בייבוא מגאורגיה.

שקופית קודמת
שקופית הבאה

ארוחת בוקר בסגנון גיאורגי

אחרי שטעמנו את ההמצאה המבריקה של 'פטרה', שקשוקפורי, מאפה גרוזיני עם רוטב שקשוקה שמשלב את כל מה שצריך לארוחת בוקר מושלמת. גילינו, שהמסעדה מגישה גם ארוחות בוקר מאוד מיוחדות בסגנון גרוזיני. עם סלט ירקות גרוזיני עשיר, מאפה גרוזיני, ארוחת הבוקר מקורית ומציעה וריאציות שונות על החצ'אפורי הקלאסי כמו מנת חצ'אפורי פתוח עם ביצה קשה וחציל מטוגן, בסגנון סביח ועוד. אין ספק אחרי שזכינו לשבת ב'פטרה' בשקיעה המדהימה שצבעה את השמיים בוורוד, עם אוכל משובח ואלכוהול בשפע, שנחזור לאשדוד גם כדי לדגום את מגוון ארוחות הבוקר, בצל מול הים הכחול עם הקפה והמיץ.

שקופית קודמת
שקופית הבאה

תפריט גרוזיני של בית

בשנים האחרונות האוכל הגאורגי זוכה לעדנה, כולם מכירים את החצ'פורי והחינקלי, אבל המטבח הזה עשיר ומרשים בהרבה. במסעדת פטרה מצאנו את המנות המפורסמות והאהובות לצד מנות מהמטבח הגרוזיני הביתי, מהסוג הפחות נפוץ במחוזותינו. התפריט העשיר מאוד מכיל מנות גאורגיות מוכרות ואהובות כמו הלוביאני, חצ'פורי, הפורי, הלחם הגרוזיני במגוון מילויים. לצד מנות ממש מיוחדות שלא תמצאו בכל מקום כמו בליני, פראשקי, קרטופליאני, צ'נחי – תבשיל בשר בקדירה מסורתי, או חליה ורומי – תבשיל גאורגי פיקנטי ומנות רבות נוספות, שמיוצרות ממש כמו בבתים בגאורגיה. לא בכדי, במטבח של מסעדת 'פטרה', כך גילינו מועסקות "מאמות" גרוזיניות שמבשלות ממש כמו בבית, הכל מיוצר טרי במקום. אנחנו התחלנו ממנות ראשונות לכל השולחן בנוסח גרוזיני שהיו מיוחדות וטעימות והגיעו בשפע. החל מגלילות חצילים מיוחדים ממולאים באגוזים, דרך בליני כבד מעולה, אמירולי במילוי תרד וגבינות שהיה יותר טעים מכל מה שאכלנו בגאורגיה, אפילו הפרשקי ירקות שיועד לטבעוני והגיע ברוטב שזיפים גאורגי נחטף על ידי כל יושבי השולחן.

 

ארועים בפטרה

אומנם הגענו 'רק' לארוחה משפחתית, אבל היחס והאירוח החם לצד המנות המיוחדות שעבורן היה שווה להגיע מהמרכז עד לאשדוד, גרמו לנו לרצות להמשיך את החוויה. כך גילינו שמסעדת 'פטרה' מציעה שירותי קייטרינג לאירועים בכל רחבי הארץ. עם משלוח טייק-אווי, לבחירתכם. אם אתם רוצים לחסוך לעצמכם את הטרחה ולהרוויח את הנוף המושלם שמשרה אווירה, ניתן לערוך אירועים במסעדה עד 120 איש. ניתן לערוך גם אירועים קטנים יותר במתחם הפנימי, או בטרסה הרחבה שמשקיפה לים.

המסעדה לא כשרה ולכן ניתן לערוך אירועים שבעה ימים בשבוע. 

הסלע האדום של גיאורגיה

התלבטנו בנינו איך השם "פטרה" מתיישב עם המקום, בזכות האווירה האותנטית במעדה והאירוח הלבבי והחם של הצוות המנוסה שידע להסביר ולפרט על כך דבר ולהמליץ לנו בדיוק על כל דבר בתפריט, הרשינו לעצמנו לתהות בקול רם וזכינו להסבר מפורט, מסתבר שהבעלים, סימו בן חובל, עבד במסעדת "פטרה" בצעירותו, אז הייתה המסעדה בקונספט אחר לגמרי, חלשה על שני מפלסים והייתה מקום לעישון נרגילות בטעמים ובר. בן חובל, צמח במסעדת פטרה, הכיר לעומק את הקהל ויש בו אהבת אמת למקצוע המסעדנות ולאירוח. כך הפך עם הזמן לבעלים, העשיר את המטבח ולאט לאט היא הפכה למסעדה המושקעת והייחודית שהיא היום. פטרה הגאורגית.

תפריט נגישות

חייג/י